Smoods.nl
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de beste laarzen voor je kind

Het kiezen van de beste laarzen hangt af van een aantal factoren, zoals de leeftijd van het kind, het klimaat waarin je woont en de mate van activiteit van het kind. De beste laarzen voor gebieden waar slechts een paar centimeter sneeuw valt, kunnen korter (en dus lichter) zijn dan een paar laarzen voor een gebied waar de neerslag rijkelijker valt.

Nieuwe wandelaars zijn een van de moeilijkste kinderen om schoenen voor te kopen, omdat de laarzen warm en waterdicht moeten zijn, maar toch flexibel en licht. Baby’s die in de sneeuw worden gedragen, kunnen laarsjes met zachte zolen dragen voor de warmte, terwijl lopende peuters een steviger profiel nodig hebben dat nog steeds met hun voet mee buigt. De meeste sneeuwlaarzen voor peuters zijn kort, zodat ze beter kunnen bewegen. Voor diepere sneeuw moet je ze combineren met een sneeuwbroek die over de laars wordt getrokken.

Geïsoleerde rubberen laarzen met aantreklus werken meestal goed bij jongere kinderen. Laarzen die aan de buitenkant van rubber zijn en aan de binnenkant geïsoleerd, zijn echt goed voor de jongere kinderen die natter en viezer worden dan de oudere kinderen.

Laarzen moeten ruim genoeg zitten voor een paar dikke sokken – Het is aan te raden om de schoenen te passen met de wintersokken die ze zullen dragen om er zeker van te zijn dat ze goed passen. Met deze sokken aan moet er een vinger tussen de bovenkant van de teen en het uiteinde van de laars passen. Tijdens het lopen moet de hiel op zijn plaats blijven in de laars, terwijl de teen en het middenvoetgedeelte van de zool mee moeten buigen met de voet.

Wollen sokken zijn beter dan katoenen sokken om in de winter te dragen. Door de lucht te laten circuleren blijven de voeten ook warmer, dus ouders moeten laarzen die te klein zijn vermijden. Schoenen of laarzen die de bloedstroom vernauwen, kunnen de voeten kouder maken. 

Ben je op zoek voor kwalitatief goede laarzen voor je kind? Kijk dan zeker eens naar Bergstein laarzen, waar jij en je kind nog jaren van zullen genieten!