Smoods.nl
Image default
Vervoer en transport

Goed voorbereid op avontuur bij het verhuizen

Je hebt een nieuw plekje gevonden en staat op het punt om te verhuizen. Alles voor de verhuizing is bijna geregeld. Je bent helemaal klaar voor een nieuw avontuur. Misschien ervaar je nu stress voor de verhuizing en weet je niet of je alles op tijd geregeld krijgt. Maak je niet druk, wij geven je in deze blog enkele tips bij het verhuizen waarmee jij je hoofd koel kunt houden. Zo hoef jij je niet onnodig druk te maken en weet je zeker dat je verhuizing volgens plan verloopt.

Koop tweedehands en bespaar geld

Allereerst is het handig om te weten dat er een heel groot aanbod is van tweedehands spullen op zowel een site als marktplaats.nlals bij de lokale kringloopwinkel van je nieuwe woonplaats. Als je niet te gehecht bent aan veel van je eigen spullen kun je deze dus ook verkopen of door je lokale kringloop laten ophalen en op je nieuwe locatie andere tweedehands dingen uitzoeken. 

Maak een lijstje van je eigen spullen

Waarschijnlijk heb je al wat spulletjes van jezelf. Een bank, een bed, een kast, noem maar op. Wat wil je sowieso houden? En wat kan er weg? Begin hier ruim op tijd mee. Het liefste een aantal weken van te voren al. Je hebt meer dan je denkt. Het is handig om een eerste verdeling te maken door deze spullen in de volgende groepen bij elkaar te plaatsen in verschillende hoeken of kamers: 

– Spullen die je wilt houden en mee gaat nemen 

– Spullen die je niet meer wilt maar die nog makkelijk een 2e leven kunnen krijgen.  

– Spullen die echt niets meer waard zijn omdat ze kapot zijn of niemand er nog iets aan heeft. 

En ben niet bang om ook daadwerkelijk dingen weg te doen! Vaak is het zo dat less toch echt wel more is. Men vergeet vaak dat er nog meer dan genoeg spulletjes bij gaan komen op een nieuwe plek waarbij het beter is om ruimte over te hebben dan een paar lades vol rommel. Vaak biedt de lokale kringloop de optie aan om meerdere spullen op te komen halen zonder kosten, waardoor je ook nog eens geen moeite hoeft te doen. Of je zet je spullen online en vangt er nog wat extra geld voor ook. Zo kun je misschien wel een leuke housewarming houden!

 

Passen je spullen in de woning?

Van de spullen die je wilt houden, is het handig om de afmetingen van je nieuwe woning te weten. Zo kom je allereerst niet voor nare verassingen te staan met een bank die je complete ruimte inneemt, en je weet ook meteen waar je wat wilt hebben staan. Je kunt zelfs met een rol schilderstape en een meetlint aan de slag om voor jezelf een visuele plattegrond te maken op de vloer, zodat je precies weet hoeveel ruimte je waar over gaat hebben. Maar op zijn allerminst is het handig om precies te bepalen wat naar welke ruimte moet voor je gaat beginnen. Niemand houdt van dozen met rotzooi die overblijven en uiteindelijk twee maanden onuitgepakt blijven omdat ze geen duidelijke bestemming hebben. Des te beter je alles samen zet en labelt of markeert, des te sneller en makkelijker de verhuizing zal gaan.  

Wat heb ik nog nodig?  

Ook hiervoor geldt min of meer hetzelfde. Wat heb je echt nodig en heb je er ruimte voor? Wederom is het zo dat de lokale 2e hands markt een ongelofelijke hoeveelheid te bieden heeft. Het bespaart geld, kringloopwinkels komen je spullen vaak tegen een klein bedrag brengen en het scheelt een hele hoop met de hoeveelheid die verhuist moet worden. Hou wel rekening met de garantie op apparatuur en eventueel de energiezuinigheid als je hier ook naar gaat zoeken.  

 

De dag zelf 

Of je nou zelf alles met de hand gaat dragen of iemand zijn personenauto regelt om op en neer te rijden (met eventuele hulp), schroom niet om het jezelf iets makkelijker te maken en een verhuisbus te huren. Vaak ben je hetzelfde bedrag van het huren al snel kwijt aan benzine als je op en neer moet gaan rijden. Het scheelt een hoop werk en stress als je meer in één keer kunt doen

Verder ben je goed voorbereid. Je weet wat je waar naartoe gaat brengen, en welke doos op welke kamer terecht gaat komen. Nu hoef je alleen nog maar na te denken over welke koffie je gaat zetten voor de mensen die je helpen en wat je als eerste gaat doen op je nieuwe, eigen plekje wanneer alles af is. 

 

 

 

 

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/verhuisbus-huren-sittard/